Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Φωτισμός LED για Οικιακή Χρήση

Χρησιμοποιείστε LED Φωτισμό στο σπίτι σας

Γιατί να χρησιμοποιήσετε φωτισμό LED στο σπίτι σας; Τι ακριβώς είναι τα πολυδιαφημισμένα LED, και ποια είναι τα πλεονεκτήματα τους σε σχέση με άλλες πηγές φωτισμούς; Γιατί τέτοιος ντόρος με τα φωτιστικά LED; Στο παρόν άρθρο θα προσπαθήσουμε να σας διαφωτίσουμε σχετικά με την τεχνολογία LED, τις χρήσεις και τα πλεονεκτήματά της.

Η Wikipedia ορίζει τα LED ως :
Δίοδος Εκπομπής Φωτός(LEDLightEmitting Diode), αποκαλείται ένας ημιαγωγός ο οποίος εκπέμπει φωτεινή ακτινοβολία στενού φάσματος όταν του παρέχεται μία ηλεκτρική τάση κατά τη φορά ορθής πόλωσης (forward-biased).
Τα φωτιστικά τεχνολογίας LED έχουν πολύ υψηλή απόδοση ηλεκτρικής ενέργειας, και μπορούν να σας βοηθήσουν να κάνετε έως και 90% οικονομία σε σχέση με αυτά που πληρώνατε για φωτισμό.

Αν και το αρχικό κόστος αγοράς λαμπτήρων LED είναι αρκετά πιο υψηλό σε σχέση με τους παραδοσιακούς λαμπτήρες, τα χρήματα που θα εξοικονομήσετε από την κατανάλωση της ηλεκτρικής ενέργειας, σε συνδυασμό με την μεγάλη διάρκεια ζωής τους θα σας γλιτώσουν αρκετά χρήματα και μπορούν πραγματικά να κάνουν την διαφορά στην μείωση των μηνιαίων εξόδων σας.

Πλεονεκτήματα των λαμπτήρων τεχνολογίας LED

  1. Ενεργειακή Απόδοση: Οι λαμπτήρες LED έχουν δείκτη ενέργειας 0,9, το οποίο ουσιαστικά σημαίνει ότι το 90% της ηλεκτρικής ενέργειας αξιοποιείτε για την παραγωγή φωτισμού.
  2. Διάρκεια ζωής: Έχουν εκτιμώμενη διάρκεια ζωής μεταξύ 35,000 και 50,000 ωρών λειτουργίας. Αυτό μεταφράζεται σε περίπου 20 χρόνια διάρκεια ζωής κάτω από κανονικές συνθήκες λειτουργίας.
  3. Εκπέμπουν "ψυχρό" φως: Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες πηγές φωτισμού τα  LED εκπέμπουν ελάχιστη θερμότητα. Αυτό σημαίνει ότι τα θερμά καλοκαίρια δεν θα έχετε μια ακόμα πηγή επιβάρυνσης, και δεν θα χρειάζεται να κάνετε και υπερβολική χρήση του κλιματισμού σας.
  4. Ανάβουν γρήγορα: Οι λαμπτήρες τεχνολογίας LED πιάνουν το 100% της απόδοσης τους μέσα σε δέκατα του δευτερολέπτου.
  5. Δεν περιέχουν βαριά μέταλλα: Είναι ευρέως γνωστό πως οι λαμπτήρες CFL περιέχουν υδράργυρο, αυτό δεν ισχύει όμως για τους λαμπτήρες LED. Αφού δεν περιέχουν υλικά τα οποία είναι επικίνδυνα για το περιβάλλον και για τον άνθρωπο.
Τα παραπάνω είναι μόνο μερικά από την πληθώρα πλεονεκτημάτων που συγκεντρώνει η τεχνολογία LED. Σκεφτείτε οικολογικά, σκεφτείτε την τσέπη σας και βάλτε και εσείς στο σπίτι σας λαμπτήρες LED!